Fysiotherapie Pelgrim en Van Nugteren
Mail ons Bel ons

Specialisaties

Geriatrie

Bij geriatrische aandoeningen is sprake van aandoeningen die specifiek bij ouderen voorkomen en problemen geven bij het bewegen. Vaak betreft het een combinatie van verschillende aandoeningen die het moeilijk maken om nog goed te functioneren in huis of in een woonzorgcomplex voor ouderen. Behandeling vraagt een bijzondere benadering en expertise. Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze materie worden geriatriefysiotherapeut genoemd. Onze praktijk heeft twee geriatriefysiotherapeuten; Irma Pelgrim en Peter Mijts.

Manuele therapie

De manueeltherapeut houdt zich bezig met stoornissen in gewrichten en wervelkolom, stoornissen die gunstig kunnen worden beïnvloed door het toepassen van speciale handgrepen. Bram de Lange is gediplomeerd manueeltherapeut.

Lymfoedeem

Na een operatie, ongeval of na bestraling in het ziekenhuis, kan vochtophoping ofwel oedeem ontstaan in bepaalde delen van het lichaam. Gewoonlijk verdwijnt dit ‘oedeem’ na verloop van tijd vanzelf weer. Als dit echter niet gebeurt dan bestaat de mogelijkheid om door middel van lymfedrainage het probleem op te lossen. Lymfedrainage wordt toegepast door een oedeemfysiotherapeut. Cindy Walravens is naast algemeen fysiotherapeut ook gediplomeerd oedeemtherapeut.

Orthopedie

Bij orthopedische aandoeningen is sprake van problemen aan botten,gewrichten, spieren of pezen. Deze aandoeningen kunnen worden behandeld door een fysiotherapeut of door een orthopeed: een belangrijk verschil is dat de orthopeed vooral behandelt door te injecteren of te opereren terwijl de fysiotherapeut behandelt door de patiënt te laten oefenen,instructies te geven of te masseren.

In de praktijk is bijzondere expertise aanwezig op gebied van orthopedische aandoeningen. Koos van Nugteren is afgestudeerd aan de Academie voor Orthopedische Geneeskunde. In het jaar 2001 begon hij met het schrijven van vaktechnische literatuur op het gebied van orthopedische aandoeningen binnen de fysiotherapie. De boekenserie heet Orthopedische Casuïstiek.  Ook onze medewerkster Patty Joldersma heeft vele hoofdstukken voor deze boekenserie geschreven en is sinds 1 januari 2017 mederedacteur van 'Orthopedische Casuïstiek'.

In december 2016 verscheen het 25e boek: 'Kunstgewrichten: bovenste extremiteit'. In juli 2017 verscheen een herziene uitgave van het boek: lage rugklachten.

Andere specialisaties binnen de praktijk:
sportfysiotherapie, Artrose, reuma, Claudicatio intermittens, ziekte van Parkinson, Multiple sclerose, handrevalidatie, fibromyalgie, COPD, dry needling.

Medewerkers van de praktijk zijn aangesloten bij verschillende kennisnetwerken binnen de regio: het betreft: Artrose/artritis Netwerk , ClaudicatioNet, Parknet, CVA netwerk, Multiple Sclerose Netwerk, Geriatrienetwerk, Fibromyalgienetwerk, Rugnetwerk Zuid-Oost Nederland en COPD netwerk.